23 Temmuz 2008 Çarşamba

Çİğköfte nasıl yapılır?(irfan ustadan)

MALZEMELER:

1) 500gr. Dana kıyması(iki kez çekilecek,yağsız ve sinirsiz olacak)
2) 500gr.İnce köftelik bulgur
3) İki orta boy soğan
4) Bir yemek kaşık biber salçası
5) Bir büyükçe domates(bol sulu)
6) Maydonoz,kırmızı biber,karabiber,kimyon

YAPILIŞI:

Soğanlar ince ince doğranır,bir kaşıktan biraz az biber salçasıyla ovulur.Tepsinin kenarına konur.Bulgur soğuk suyla hafifçe ıslanır.Üstüne kapak ve bez örtülür,yarım saat beklenir.Ardından bulgur önce soğansız sonra soğanla yoğrulur.Domatesin içi rendelenip,bulgurun içine katılır.Bulgur iyice ezilene kadar yoğrulur.Et koymadan az bir miktar tuzlanır.Etle yoğururken arada el suya batırılarak bulgurun yumuşaması sağlanır.Baharatlar istendiği ölçüde atılır.El suya vurularak ovalamaya devam edilir.Kıvamı tepsiyi çekecek hale geldikten sonra yarım demet ince kıyılmış maydonozun bir kısmı içine atılıp az bir miktar da bu şekilde ovalanır.

SERVİS:
Eller hafif zeytinyağı ile yağlanarak,dibine maydonoz serpilmiş tepsiye sıkılarak servis yapılır.Yanında bol miktarda marul yaprağı ve bir duble rakı ile servis edilir….

AFİYET OLSUN!!!!!

Hiç yorum yok: